Як обрати програмний сервісний Рро

З 1 жовтня 2023 року для фізичних осіб підприємців набули чинності зміни у роботі з реєстраторами розрахункових операцій. Відтоді перед підприємцями малого та середнього бізнесу виникло питання який сервіс РРО обрати для ведення бізнесу та звітності, адже законодавством передбачені штрафи за кожну трансакцію без фіскалізації. Сума таких штрафів залежить від суми чека та частоти порушень. Вибір рішення для реєстрації розрахункових операцій залежить від типу та масштабу бізнесу. У цій статті ми розкриємо як обрати оптимальний інструмент реєстрації розрахункових операцій для малого та середнього бізнесу.  

На що потрібно звернути увагу? 

Для реєстрації усіх розрахункових операцій використовують як класичні касові апарати так і  програмні РРО. Останній варіант має ряд переваг перед апаратними реєстраторам та ідеально пасує для малого та середнього бізнесу. У порівнянні з апаратними інструментами фіскалізації, програмні сервіси реєстрації помітно виграють в співвідношенні ціна-якість. Вибір подібних інструментів на ринку чималий, тому ми спробуємо визначити, що в першу чергу варто врахувати при виборі.   

Операційна платформа 

Одним з найкращих  та універсальних рішень на ринку є Hipos. Сумісність сервісу ПРРО з різними операційними платформами відіграє ключову роль. Розробники ПРРО передбачили різні середовища роботи та створюють програмні рішення, які працюють на веб платформі, Windows, Android чи iOS. Hipos пропонує рішення, яке оптимально пасує для кожного підприємця. В залежності від платформи використання версії Hipos сумісні з Windows, Android, iOS а також наявна повноцінна систему бек-офісу, для єдиного вікна контролю всіх операцій у бізнесі. 

Інтеграція з обліковими системами 

Маєте власну облікову систему? Поцікавтеся в продавців про можливість інтеграції програмного забезпечення з вашою обліковою системою. У випадку відсутності облікової системи, виробники ПРРО зазвичай пропонують повний пакет послуг. Сервіс ПРРО Hipos гнучкий та передбачає як готове рішення для фіскалізації так і можливість інтеграції з обліковою системою клієнтів. 

Робота в онлайн та офлайн режимах 

Зверніть увагу на те, чи обраний сервіс ПРРО підтримує роботу в онлайн та офлайн режимах. Чому це важливо? Після створення чеку та проведення трансакції чек підписується за допомогою цифрового підпису та надсилається до Державної Фіскальної Служби. Для цього потрібне стабільне з’єднання з мережею. У випадку перерви в з’єднанні з інтернетом чек неможливо буде відправити. Саме тому розробники  програмного РРО передбачають опцію збереження чеку на пристрої.  Після повторного з’єднання з мережею, система автоматично надсилає такі чеки на сервер ДФС. Рішення від Hipos  значно спрощує ведення бізнесу, адже сервіс підтримує роботу в онлайн та офлайн режимі. 

Технічна підтримка

Якісна технічна підтримка та консультація клієнтів надзвичайно важлива. У бізнесі час – це гроші. Кваліфіковані спеціалісти сервісної служби повинні вчасно налаштувати, надати консультацію щодо продукту та оперативно вирішити можливі проблеми з ПРРО. Команда технічної підтримки  Hipos цінує своїх клієнтів та надає консультації різної складності. Окрім того, для полегшення ведення бізнесу, у мережі  доступні відео-інструкції по роботі з інструментами Hipos. 

Наявність  випробувального періоду та термін дії ліцензії 

Часто розробники сервісів ПРРО пропонують безкоштовні пакети послуг або ж пробний період для тестування продукту. Важливо пам’ятати, що у “пробних версіях” може бути лімітована кількість створених чеків, кас чи не повний функціонал додатків. Якщо виробник передбачає пробний період використання ліцензії, поцікавтесь про умови користування та можливі обмеження в функціоналі. Наявність безкоштовного пробного періоду в Hipos також надає можливість оцінити на практиці усі переваги ПРРО. 

Висновок  

Вибір оптимального сервісу ПРРО для малого та середнього бізнесу — завдання, що вимагає уважного аналізу. Критерії, такі як операційна платформа, інтеграція, робота в онлайн та офлайн режимах, технічна підтримка, пробна ліцензія та чимало інших факторів визначають успішність роботи вашого бізнесу. Сервіс ПРРО від  Hipos, є ефективним та доступним рішенням, що забезпечує гнучкість та інновації водночас. Замовте безкоштовну консультацію у наших спеціалістів для підбору оптимального  рішення для вашої бізнес-моделі. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *